Lokalhistorie fra Bramming og omegn

Vi har på vores egn mange spændende lokaliteter med hver deres fantastiske historie, som i mange tilfælde går adskillige hundrede år tilbage i tiden. Meningen med disse sider er at give et indblik i baggrunden for at tingene er som de er i dag. Alle kirkerne på egnen har hver deres spændende historie - de fleste af dem er meget ældre end man skulle tro, og deres historie er tilgængelig. Vi har ikke mindre end 3 herregårde her på egnen, så adelen er godt repræsenteret. Det var ikke kun i øst at Danmarks-historien blev skrevet, vi her på Bramming-egnen har skam givet vores bidrag.

Der er iøvrigt udkommet en bog om Brammings nyere historie, som bestemt er værd at læse.
Siderne er illustreret med O. Baks flotte tegninger, som jeg har fået lov til at benytte. Tegningen til højre herfor viser Storegade set fra parkerings-pladsen over for hotel Kikkenborg. Tegningen nederst på siden viser byens vartegn, Vandtårnet, som med sin karakteristiske arkitektur er med til at kendetegne byen. Bygningen ved siden af var tidligere byens elværk - nu har Bramming Egnsmuseum til huse her.

Historien om den store sten i Lystanlægget mangler selvfølgelig ikke. Der har i den senere tid været en del interesse for dette emne, hvor især transporten af stenen var en stor begivenhed i byen. Denne historie, og mange andre fra Bramming kommunes seks sogne, findes i menuen under sogne.
Tag et kig rundt på siderne, bliv grebet af vor egns historie og nyd Baks flotte tegninger. Siderne vil blive opdateret med nye emner efterhånden som jeg får samlet materiale, så kig ind af og til. Alle links findes i menuen øverst på siderne så du nemt kan bladre rundt.

Det vil desuden glæde mig meget hvis du vil tage dig tid til at skrive et par ord i min Gæstebog