Livet og Modspil

Den tredje skulptur i byen af Leif Fogh Jakobsens, "Livet", står på Engsvinget ud til Jernbanegade.

Leif Fogh Jakobsen fortæller om ideer og tanker bag skulpturen "Livet":
I forsommeren 1994 udstillede jeg i Sliko, Irland og besøgte der en lokal billedskærer, der havde indrettet sig i en slagterforretning med billedskærer-værksted. Han havde beholdt forretningen i original stil, blot var der sat træ-savklinger i kødsaven. Man kunne fra gaden se ham arbejde, man kunne også gå ind til ham og få en snak.

Jeg gik ind til ham og mens vi talte sammen, stod han og skar i et lille stykke bøgetræ. Da jeg sagde tak for sludderen og ville gå, gav han mig det stykke træ; han havde arbejdet på under snakken og fortalte historien bag billedet. Det var, kort fortalt, en mytologisk fortælling om livet der bliver testet og dets skyggesider. Kampen i dybet om det onde og det gode.

Den engelske digter Francis Thomas har omskrevet det samme tema i "The Hound of Heaven": Livet handler om det onde og det gode, medgang og modgang i alt hvad der sker fra vi fødes til vi dør. Nogle går tilsyneladende let og ubesværet igennem livet, andre må kæmpe for en tålelig tilværelse. Ingen undgår dog livet. "The Salmon and the Beast" by Michael Quirke, Sligo.
På trekanten samme sted er også et andet af Leif Fogh Jakobsens Kunstværker placeret, nemlig granitbænken "Modspil". Bænken har rustrøde jernplader som understel, der står som kontrast mod granitten.