Kunstværker i Gørding

Skulpturen "Stendråbe" er opstillet ved Gørding skoles indgang fra Skolegade ved Gørding Hallen.

Skulpturen, der er udført af Sten Bertelsen, Gørding, blev afsløret 1993 i forbindelse med ibrugtagningen af en tilbygning til Gørding skole.
Ved Gørding skole, Nørregade 72, står der en gruppe skulpturer, udført af Niels Aage Schmidt, Varde som tidligere var elev på Gørding Folke og Realskole. Stenene, der er samlet fra forskellige givere i Gørding sogn, blev kørt til Varde, forarbejdet der, og opstillet ved skolen den 4. Juni 1984.

Gørding Borgerforening, stengivere, Bramming kommune samt private borgere var behjælpelige med brolægning og opstilling af skulpturerne. Gørding Borgerforening plantede desuden ved samme lejlighed en hængebøg foran Skoletandklinikken.
Ved Kærnevængets sti ud til Nørregade ved Vejen Bygge-selskabs huse i Gørding, står skulpturen: "Én der lytter til folk".

Kunstværket er udført af Niels Aage Schmidt Varde, som også har lavet skulpturerne ved skolen. Værket blev afsløret den 3. December 1985 og er sponsoreret af Vejen Byggeselskab og Nykredit-foreningens Kunstfond i forening.
Ved Gørding kirke nær ved tårnet står skulpturen "Forvandling", udført af kunstneren Niels Aage Schmidt, Varde.

Skulpturen er lavet ud af en stor istidsblok med form næsten som et løg, og skildrer ifølge kunstneren forhold omkring død, tro og genfødsel.
Ved Villemoes A/S Teglværk står skulpturen "Fabeldyr" udført af kunstneren Niels Aage Schmidt, Varde. Figuren forestiller et fabeldyr som ligger og leger med en mursten i granit.

Kunstneren fortæller: Jeg har været optaget af de harmoniske og humoristiske sider af motivet, der ganske ukompliceret fremstiller en leg med byggematerialer.